Boekpresentatie ‘Oale Groond. Geschiedenis van het Twentse Landschap’

John van Zuidam signeert zijn nieuwe boek.

Op donderdagmiddag 15 november 2018 had de boekpresentatie plaats van ‘Oale Groond. Geschiedenis van het Twentse Landschap’ op Havezate Huis Brecklenkamp. Het boek is geschreven door John van Zuidam, secretaris en medeoprichter van ons Netwerk Landschap & Geschiedenis.

Door John van Zuidam

John’s zoon Ivo voerde als eerste het woord en schetste in het kort de forse inspanning die zijn vader had geleverd om na twaalf jaar onderzoek en twee jaar voorbereiding het boek tot stand te laten komen.
Daarna sprak onze voorzitter Theo Spek. Hij vertelde dat John al meer dan 25 jaar geleden regelmatig op bezoek kwam bij de historisch geografische afdeling van de Wageningen Universiteit om te overleggen over zijn onderzoeksplannen. Het resultaat heeft dus lang op zich laten wachten.
Tenslotte schetste uitgever Toine Maas de zeer prettige samenwerking tussen de auteur en de redacteuren van zijn Uitgeverij Matrijs te Utrecht. John gaf regelmatig ‘college’ aan zijn medewerkers over de bijzondere geschiedenis van zijn geboortestreek, waar hij zijn hart aan had verpand, aldus Toine.

Havezate Huis Brecklenkamp

Matthijs Wanrooij, eigenaar van Havezate Huis Brecklenkamp nam het eerste exemplaar in ontvangst.

John’s boek heeft veel stof doen opwaaien. Voorafgaand en na de boekpresentatie kreeg hij een storm van publiciteit over zich heen: waaronder een radio-interview bij Vroege Vogels, tv-opnames van Nieuwsuur NPO2 en artikelen in diverse tijdschriften, kranten en weekbladen.